TinasIndustri @ ShapeMeUp

För att den här bloggen inte bara ska handla om min träning och non-tjockis-satsning så har jag startat en ny blogg där allt träningsrelaterat skrivs.

http://tinasindustri.shapemeup.se/


Den ligger alltså på shapemeup där jag tror att alla bloggar handlar om träning och många av de som jag läst (alla tre) handlar om tjejer som satsar på att tävla i Body Fitness (EJ ATT FÖRVÄXLAS MED BODY BUILDING!).

Det betyder att den här bloggen kanske inte kommer uppdateras lika flitigt men jag ska försöka göra det lite då och då. Titta gärna in på den nya, den är ganska snygg och jag är förstås lika rolig som alltid (eller försöker vara)!

http://tinasindustri.shapemeup.se/  (för er som glömt ;) )


Mars 21, 2011

Ja då var det dags att summera vecka två i tjockisutmaningen där jag tävlar mot mig själv (jag kommer iaf att vinna!). Träningsmässigt: Bra tror jag! Kosthållningen då? Njä inte så jävla bra. Okej, men inte så bra som sagt. Jag är dock väldigt noggrann med att äta en-två timmar innan träning så att jag har energi och jag äter ALLTID något proteinrikt och bra efteråt, annars skulle jag aldrig orka. Men det har slarvats en del och därför blir utmaningen för kommande vecka att sköta kosten bättre. Det ska gå bättre än förra veckans utmaning. Förra veckans utmaning gick det ju sådär med, ni kan ju själv räkna hur många morgonpromenader det blev den här veckan...


15/3 (9.55-10.25): Morgonpromenad 30 min

15/3 (13.10-14.30): Styrka ben
Uppvärming: 8 min på löpband
Varv 1: 4 övningar/maskiner. 3 set på varje och 8-10 reps på varje set.
Cykel 10 min
Varv 2: 4 övningar/maskiner (samma som tidigare). 3 set på varje och 10 reps på varje set.
Nedvarv: 5 min gågg på löpband.

15/3 (21.25-21.55): återhämtningspass
Löpband 5 min gågg
Cykel 20 min
Nedvarv: 2 min långsam gång.

16/3: Kondition
Löpband 15 min gågg
Cykel 60 min (uppdelade på 3 X 20 min)
Löpband 15 min gågg
Nedvarv: 5 min långsam gång

17/3: Återhämtningspass
Löpband 30 min gång
Cykel 30 min
Löpband 12 min gång

18/3: Styrka överkropp
Löpband 11 min gågg
9 olika övningar/maskiner för armar, rygg och bröst. 3 set på varje och 8-12 reps på varje set.
Löpband 20 min gång + 3 min lååångsam gång

19/3 Vilodag!! (Jo, det händer faktiskt ibland)

20/3: Kondition
Löpband 7 min gågg
Cykel 50 min (updelade på 20, 20, 10)
Löpband 3 min långsam gång

21/3 (15.00-16.30): Styrka ben
Löpband 10 min gågg
Varv 1: 4 övningar/maskiner. 3 set på varje och 7-10 reps på varje set.
Cykel 10 min
Varv 2: 4 övningar/maskiner (samma som tidigare). 3 set på varje och 8-10 reps på varje set.
Nedvarv: 5-10 min gång på löpband. (Glömde skriva ner och minns ej hur länge)

21/3 (20.20-21.30) Återhämtningspass
Löpband 30 min powerwalk (nåja, hyfsad power iaf)
Cykel 2 X 10 min
Löpband 10 min gång


Summa v.2: 655 min träning varav 196 min på löpband och 200 min på cykel.


Efter ett konditionspass och jag ser lite svettig ut, men det är fan inget emot hur det egentligen ser ut. Det droppar överallt och rinner ifrån underarmarna (när jag cyklar(?)). I kid you not!

Resultat vikt, you wonder? Well, ett litet kilo till har jag gjort av med. -3 kg på två veckor alltså, vilket är långt ifrån målet som var det dubbla och ger mig 9 kg till att bli av med på två veckor för att "lyckas". Men ja, jag är väl hyfsat nöjd. Om man tittar på Biggest Loser så har de ju alltid sjukt svårt att gå ner i vikt vecka två (dock så går de ner typ 7 kg första veckan då...). Får hoppas att det är därför eller nåt ;)

Chilla nu, chilla!

Gårdagens Tina och dagens är verkligen varandras motsatser. Schizofren månne?

Igår pluggade jag lite, bakade tekakor och nougat, städade och handlade. Det är ju liksom en veckas sysslor (i bästa fall) annars. Idag är jag trött och kommer knappt upp ur sängen. Eller visserligen har jag varit uppe sen kvart i åtta och tvättat i tvättstugan men mellan maskinerna hamnar jag på något konstigt sätt i sängen.

Igår var ju vilodag efter sex dagars träning och jag skulle vilja skriva "guuuud vad skönt det var" men jag har varit med om bättre. Det behövdes säkert absolut för återhämtning, för vänster ben/knä som jag haft känningar i några dagar och jag fick ju massor gjort här hemma men jag saknade gymmet och träningen lite. Haha vilket liv jag har!

Veckan är ju inte slut än, jag summerar ju på tisdagar eftersom jag började på en tisdag, men jag har redan bestämt mig för nästa veckas "utmaning". Förra tisdagen sa jag att jag skulle lägga till morgonpromenader och den utmaningen har kanske inte gått superbra. Jag gick den tisdagen liksom.. Men jag kan ju fördubbla resultatet om jag drar mitt feta arsle ur sängen tidigt imorgon. Måste ändå upp och söka lägenhet vid sex...


Ikväll är det kondition på gymmet, vet inte om jag skakar av glädje eller rädsla när jag tänker på det. P.S. Det väldigt rosa porrlacket på naglarna har åkt av.


Nu måste jag chilla lite, klockan är bara elva och jag har redan tvättat och fryst in tekakor.

I'm alive!

Hej hopp.


Den här helgen blir inte så där apskoj som man skulle önska. Imorgon är det utbildning på jobbet och sen AW på det (med fri bar) och det är iofs jäkligt roligt! Men på lördag och söndag måste det pluggas, jag har dugga (=liten tenta) i juridiken på måndag och sen på lördag (nästa vecka alltså, inte imorgon) är det tenta i arbetsmarknadsekonomin. Jag hatar tentor....


Idag hade jag egentligen tänkt mig en vilodag då jag inte skulle träna och slarv med maten var helt okej. Slarvet med maten klarade jag ganska bra eftersom det blivit lite godis, men träningen kunde jag inte hålla mig ifrån. Jag fick ett ryck och åkte in till SATS för ett "återhämtningspass" där jag gick på löpbandet och cyklade. Tränade ca 70 minuter (i lugnt tempo alltså) innan de stängde.


Nä nu ska jag sova, ville bara att ni skulle få höra (=läsa) att jag lever :) Puss o godnatt!


Veckan som gått

Hej vänner!


Idag är det tisdag och det innebär att en vecka redan gått på utmaningen. Resultat undrar ni? Jodå, ner runt 2-2.5 kilo. Jag blev väldigt förvånad för så sent som igår eller i förrgår var jag inte i närheten av det, så frågan är om det är en tillfällig vätskeförlust eller något? Man får ju hoppas att det inte är så.

Nu går jag alltså in i vecka två och jag tror att jag ska försöka lägga in lite morgonpromenader från och med nu. Det är inte för att förbränningen är högre på morgonen innan frukost (för skillnaden är obetydligt liten) utan mer ett sätt för mig att komma igång på morgonen eftersom pluggandet är oerhört stillasittande och samtidigt trampa ut lite träningsvärk. Dessutom är det ju en liten förändring i planeringen och sådana ska inte underskattas, det är ju alltid skönt med lite nytt.

För er som undrar har träningen den här veckan varit ganska intensiv och det är först idag som jag känner mig återhämtad efter fredagens benpass. Jäkla tur, för det är benens tur ikväll igen tänkte jag... Så här har den alltså sett ut:

8/3: Kondition
Löpbandet 30 minuter (gåggintervaller)
Cykel 60 min (uppdelade på 3 X 20 min)

9/3: Styrka överkropp
Uppvärmning löpband 16 min (gågg)
7 olika övningar/maskiner för armar, rygg och bröst. 3 set på varje och 5-10 reps på varje set.
Nedvarv 15 min löpband, mest gång.

9/3: "Återhämtningspass"
Uppv: 5 min löpband
Cykel 20 min snabbt
nedvarv: 2 min löpband (sen stängde SATS)

10/3: Kondition
Löpbandet 20 min (gåggintervaller)
Cykel 60 min (uppdelade på 3 X 20 min)

10/3: "Återhämtningspass"
Löpbandet 15 min (mest gång, lite jogg)
Cykel 12 min

11/3: Styrka ben
Uppvärming: 12 min på löpband och cykel
Varv 1: 4 övningar/maskiner. 3 set på varje och 8-12 reps på varje set.
Cykel 5 min
Varv 2: 4 övningar/maskiner (samma som tidigare). 3 set på varje och 8-10 reps på varje set.
Nedvarv: 6 min gång på löpband.

12/3: VILODAG!

13/3: Syrka överkropp
Uppvärmning: 11 min på löpbandet
9 olika övningar/maskiner för armar, rygg och bröst. 3 set på varje och 8-12 reps på varje set. 
Nedvarv: 10 min på löpband (mest gång)

14/3: Kondition
Löpbandet 11 min
Cykel 60 min uppdelat på 20min/20min/10min/10min
Nedvarv: 5 min löpband


Det har alltså varit träning 6 av de 7 senaste dagarna och det är ju hårt startat för en amatör men jag tar det så försiktigt, jag lovar.


Det är ganska ljust i Stockholm idag. Sole...

Det är ganska ljust i Stockholm idag. Solens strålar når inte riktigt igenom molnen och det är en perfekt metafor för hur jag känner mig. Vet inte varför men det känns som att all glädje bara försvunnit men jag har egentligen inget att vara ledsen över. Tvingade mig själv att le på bussen och det såg säkert riktigt konstlat ut men det hjälpte, jag känner mig faktiskt lite gladare. Solen kanske lyckas tränga igenom molnen innan dagen är slut...


Veckans musiksågning.

Eftersom min bror helt slutat blogga tydligen så gör jag en "veckans musikrecension":

Fan vad Daniel Adams-Ray suger! Jag satte på en Tofpsify-lista på Spotify när jag städade mest för att ha något i bakgrunden och när jag stod och torkade av handfatet i badrumet så kommer tidigare nämnda killes låt "gubben i lådan" upp. Oh kära nån, det här var inte bra. Det finns FÅ människor som kan göra bra musik på svenska och Adams-Ray är inte en av dem.

Sen började jag tänka vidare på svensk musik och gick från kassa ovannämnda till Winnerbäck och Gessle och då började jag tänka på Magnus Betnér. Jag vet att han i någon av sina shower körde något jävligt roligt om Gessle och att nödrimmen alltid står som spön i backen och att där alltid är ett sha-la-la-la i låtarna. Och då kom jag på att jag inte sett hans "Livets Ord" (Betnérs alltså, inte Gessles) på kanal 5 än. Jag ville ju så jävla gärna se det live i december men det var ingen som kunde följa med. Så nu jävlar ska det ses! Funderar också starkt på att beställa hem någon dvd från Betnérs hemsida, han är verkligen sveriges bästa komiker.


Vet inte hur man lägger in klipp direkt i bloggen men här är en länk där Betnér pratar om svenska rappar, bl.a. gruppen Snook som Adams-Ray var medlem i för några år sedan. Jag tycker att det är sjukt kul!

http://www.youtube.com/watch?v=o7VzTfflPhA


Plugg... suck!

Hej hopp!

Fan vad tråkigt det är att plugga... Haha jag lovade ju och man måste lova vad man håller. Men det kanske blir liiite träning i det här inlägget, jag bara förvarnar.

Vi hade föreläsning idag 13-15 och ungefär 13.08 trodde jag att jag skulle somna. Vet inte vad det är med mig och föreläsningssalar, det är som ett starkt sömnmedel. MEN jag höll mig vaken, 10 poäng till mig! Helgen måste jag verkligen använda till att plugga. Nästa vecka har jag omtenta i den där jävla statistiken och veckan därpå är det dugga (=minitenta) i juridiken och tenta i arbetsmarknadsekonomin. Åh skjut mig! (OBS! förstå ironin i föregående uppmaning, det blir inte lättare att plugga till tentorna om jag är skadad eller död).


Idag var dag fyra på projekt non-tjockis. Lite drygt 1,5 timme på gymmet blev det och det var benen som åkte på't. Först ordentlig uppvärming och sen körde jag ett varv på fyra benmördarmaskiner (3 set på varje maskin). Men även om jag tog i ordentligt så tyckte inte jag att det räckte, jag kunde ju fortfarande gå efteråt. Så jag gjorde en snabblandning på cykeln innan jag tog ett varv till på samma fyra maskiner (fortfarande 3 set på varje). Efter det kändes det kan ni tro! Varje gång jag lämnat SATS Höis den här veckan har jag stapplat fram och knappt orkat lyfta benen. Så ska det ju vara!


Haha detta var den fulaste bilden jag tog på stamstället, men det är fan inte lätt att fota sig själv och samtidigt se snygg ut...



Styrketräning + liiite kondition.

Nu blir det ett inlägg till om träning men var lugna! Jag slänger garanterat upp ett "fan-vad-tråkigt-det-är-att-plugga-inlägg" imorgon ;)

Hann träna kanske en timme och en kvart idag innan jobbet, värmde upp med lite gågging och därefter styrketräning för överkroppen (armar, axlar, rygg och bröst). Tänkte ta resten (ben o mage) i övermorgon tror jag. Varvade också ner med gågging btw.

Efter jobbet gick jag tillbaka till SATS för att jag hade bestämt mig för att varva ner lite med LUGN träning. Tanken var egentligen att jag skule tagit en promenad i förmiddags men jag hann inte (okej, läs: orkade inte). Och att gå ut en runda nu ikväll när det är så mörkt kändes inte så där superlockande.

När jag kom dit säger han i receptionen lite bitchigt: du vet väl att det bara är 45 minuter tills vi stänger? Jo tack, jag vet. Jag värmde upp snabbt på löpbandet och satte mig på cykeln för att trampa lugnt fram längs landsvägen. Jo tjenare! När jag sätter mig där får jag en killerinstinkt och drar på och tänker att jag kan hålla det höga tempot i fem minuter och sen lugna ner mig... okej då, upp till tio... femton... och bam! så hade jag cyklat 20 minuter i Lance Armstrong-tempo istället för i mammas. Blev alltså en liten konditions- och pannbens-session istället. Jag går och ställer mig på löpbandet för att gå långsamt så att jag varvar ner lite iaf och då ropar de i högtalarna: nu är det BARA tio minuter tills vi stänger. Trots att det BARA är jag där. Verkligen, helt ensam. Gick två ynka minuter innan jag fick se mig besegrad av TIDEN. Och personalen på SATS...


Summa kardemumma: Hyfsat bra dag, både tränings- och kostmässigt. Eller det har känts bra iaf, vi får kanske vänta på resultaten...

Kondition, step 1.

Igår var ju första dagen på det nya projektet och det var en bra dag.

Efter kvällsföreläsningen drog jag in till SATS Hötorget. Jag hade egentligen ingen plan innan och visste inte riktigt vad jag skulle göra men det blev 1,5 h ganska hård konditionsträning. Första halvtimmen gåggade jag på löpbandet (blandade gång och jogging alltså) och sen körde jag 1 timme på motionscykeln uppdelad på tre x 20 minuter och jag körde så hårt jag kunde och jag har nog fan aldrig svettats så mycket.



Snacka om att jag var trött efteråt! Orkade knappt vända mig om och fota skylten bara... Idag känns det dock myyyycket bättre och jag ska väl på det i eftermiddag igen. Jag har föreläsning 13 -15 och därefter ska jag nog köra lite styrketräning innan jobbet vid 17.30. Oh lord!


Tjockis!

Hej vänner, familjen och resten!


Jag skrev ju innan idag i mitt lilla (mobil-)blogginlägg att jag hade något kul att skriva och här kommer det:

Jag ska köra ett biggest loser-/tjockisprojekt! Min brors kompis började med något liknande för en och en halv månad sen och jag och mina föräldrar började egentligen tävla för fyra veckor sen (eller fem) men jag har inte riktigt tagit ordentligt tag i det. Förrän nu alltså!!


Haha jag är sämst på bild... Men bilden SKA säga: nu jävlar anamma!

Jag ska inte ljuga, det är mest för utseendets skull som jag vill egentligen men samtidigt så är det minst lika viktigt för hälsan. Jag märker också hur min kondition har gått från dålig till obefintlig, samtidigt som alltför många kilo lagt sig lite här och var (=överallt). Jag hoppas också att det ska gynna magen som inte alltid mår så bra...

Målet, för att jag ska känna mig riktigt motiverad, är högt, stort och nästan för bra för att vara sant. Men det är till för att jag ska kämpa extra hårt med kosthållning och träning. Imorgon är det nämligen exakt fyra veckor tills mina föräldrar kommer upp hit till sthlm och då vill jag ha gått ner 12 kilo. Ja, jag vet att det är 3 kg/vecka och att det är högt men här ska det fan kämpas! Lyckas jag med 8 så är jag nöjd men 12 är målet.


Jag kommer väl uppdatera lite då och då om hur det går med träningen och klaga på hur mycket jag saknar polly och jag hoppas att ni är med och peppar (och salt haha) och följer förvandligen av mig från tjockis till not-so-tjockis.


Tydligen kan jag inte blogga som en normal...

Tydligen kan jag inte blogga som en normal person längre, det här är min tredje mobilblogg på rad. Sitter på tbanan nu (kommer inte göra det när jag är färdig med inlägget dock) för att gå på föreläsning på uni och köpa böcker (i omvänd ordning dock). Är inte böckerna där dör jag lite eftersom vi redan är två fucking veckor in i kursen. När jag kommer hem sen ska jag skriva om något kul, jag lovar:-)


Sitter på den proppfulla direktbussen på v...

img_3884 (MMS)

Sitter på den proppfulla direktbussen på väg tillbaka till Sthlm från mina 29 timmar i Örebro. Planen var egentligen att jag och några tjejer skulle dra ut igår men jag fick världens huvudvärk vid lunch som aldrig släppte så det blev tyvärr ingen utgång. Men jag har haft det underbart roligt ändå och märkte ganska snabbt att jag faktiskt saknar Örebro. Eller kanske snarare studentlivet som faktiskt finns där (och som är obefintligt i Sthlm) och framför allt mina underbara vänner som jag hann skaffa (finns det några över i huvudstaden eller????). Hann till och med skaffa en ny vän under mitt dygn i Pennybridge, hon kallas tuttan och blundar på bilden;-)


God morgon från Swebus! Sitter och tittar ...

img_6459 (MMS)

God morgon från Swebus! Sitter och tittar ut över ett soligt vinterlandskap på väg till mina girls i Örebro som jag inte träffat sen i augusti. Har åkt i ganska precis i en timme och har strax över en pch en halv kvar. Ses i pennybridge! ;-)


Godmorgon!

Mår riktigt dåligt idag, har börjat få ont i magen igen :-( Det är dryyyygt!


Semestern på den järrestadianska vidden (Alx uttryck) var den bästa på länge! Så himla skönt att komma hem och bara vara med världens bästa familj! De är underbara och de roligaste människorna jag känner! Precis vad som behövdes...


Sorry för den dåliga uppdateringen btw, just nu finns det varken lust för det ena eller andra... Men det vände om en eller två dagar, var så säkra ;)

RSS 2.0