Har tagit en halv veckas semester för att ...

img_0116 (MMS)

Har tagit en halv veckas semester för att åka hem till min underbara familj och min fina pappa som fyller år på tisdag! Gissa om de blev förvånade när de såg mig sitta vid köksbordet när de kom hem från jobbet för lunch. Åkte nattåg ner till lund och buss den sista biten igår morse utan att berätta och hittade på historier om att jag somnat på tunnelbanan och hamnat utanför tullarna. Simrishamn ligger ju en bit utanför Stockholms innerstad så det var ju ingen lögn egentligen;-)   Btw, Bubbe hälsar!


Brunch

Shit, det är redan torsdag! Vart tog veckan vägen??


Idag är det föreläsning 13-15 och sen ett seminarie ikväll 18-22. Mellan dessa blir det lite grupparbete också. Och kanske jag hinner hem en sväng om och äta något. Eftersom jag måste åka tolv och nyss vaknat till liv (vaknade halv åtta men då levde jag nog tusan inte) så får det bli en brunch innan skolan. Typ havregrynsgröt och kyckling? Haha det är det som är kvar i kyl/frys liksom. Jag lovar, denna kombo kommer snart bli gryyyymt populär på Stockholms finaste brunchställen och kom då ihåg att det var här ni såg det först ;)


Vet att min bror älskar när jag lägger upp den här "nytagna" bilden, this is for you STK!

Tisdagen på jobbet var en riktigt bra dag och jag kände mig riktigt nöjd! Tyvärr föregicks och följdes den av ganska dåliga dagar (med andra ord var måndagen och onsdagen riktiga skitdagar). I perioder som denna måste man dock välja att se det som var bra och tisdagen visade ju att jag kan.

Pengar

Det finns en grej som jag verkligen hatar just nu men som jag tycker om i vanliga fall: PENGAR.


Varför hatar jag det just nu? Jo för att det varit en låååång månad där skiten inte räckt till och jag har fått låna pengar av min stackars mamma (som är helt underbar, inte bara för att hon lånar ut pengar så klart) till både mat och kurslitteratur.

Om två dygn trillar både studiebidrag och lön in men det mesta kommer gå åt till hyra, telefon, annat skit och mat. Jag måste verkligen lära mig att leva snålt (är grymt dålig på det) och äta max två gånger om dagen (havregrynsgröt here I come).


Havregrynsgröt it is. Äpple och mjölk till är däremot ett minne blott....


Tack till världens bästa föräldrar än en gång!

Monday

Godmorgon!

Hur mås det där ute idag? Jag mår fortfarande inte helt hundra men men, nog om det.

Det har snöat lite till inatt och det faller fortfarande några ynka flingor. Det är dagar som idag som jag längtar hem till snöfria skåne. Man kan gå ut utan att riskera att bryta lårbenshalsen och vara nära världens bästa familj. Men tyvärr så finns det inga utbildnings- eller jobbmöjligheter där nere och dessutom älskar jag armbågar-mig-fram-och-står-du-på-vänster-sida-i-rulltrappan-så-puttar-jag-dig-din-jävla-lantis-STOCKHOLM. Det är bara så synd att det ligger så långt ifrån Simrishamn...


Tågvägen hem. Alldeles för jävla lång...



Idag går jag in i en ofrivillig, men säkert nyttig, (socker-)detox. Nu är kontona verkligen helt barskrapade och inga pengar finns till cola eller godis. Det borde egentligen inte finnas pengar till det under resten av månaden men på något sätt gör det alltid det, även om det innebär att viktigare saker (MAT) prioriteras bort.



Lagerhaus förstår sig på mig.

Tentan är över!!

TENTAN ÄR ÖVER, LET'S PARTY!!!!





Haha nä, helt ärligt, vad ska man göra nu? Tentan imorse gick nog helt okej, mycket bättre än vad jag trodde i alla fall! Jag pluggade inte så mycket innan tentan (gårdagen undantag) men då hängde det ändå över mig. Nu när jag inte behöver plugga så känns det så konstigt. Jag är liksom ledig på riktigt!! Detta underbara tillstånd håller i sig i ungefär 25 timmar till, närmare bestämt till imorgon eftermiddag när jag lämnar hemmet för jobbet.


Annat jag gjorde igår förutom att plugga:

Jag såg melodifestivalen igår och Saade var ju lätt bäst. Saade for Germany!!!!

Maria Pietilä-Holmner var grym igår och gjorde ett bra andra åk, men hon hade en jävla tur att vassa finlänskan gjorde världens misstag, annars hade vår svenska duktiga alpina tjej hamnat på fjärde plats. Men nu blev det alltså en fin bronsmedalj!




Kissies klackar

Godmorgon!


Idag måste jag verkligen plugga för imorgon är det tenta i arbetsrätt. Eller det är inte så mycket att nöta in, det är mer att man måste lära sig hur vissa lagar tolkas och sen försöka komma ihåg lite för vi får liksom ha med oss lagboken på tentan. Svårt att komma ihåg paragrafer och motivera sina svar annars.

Jag har ju tyvärr inte kunnat plugga så mycket innan i veckan eftersom jag varit sjuk och jag mår inte prima idag heller men det måste gå.



Innan jag sätter mig med böckerna måste jag bara visa de här: För lite drygt en vecka sen fick jag hem ett par skor jag beställt från H&M, visst är de söta? Någon dag senare visar Kissie upp samma skor på sin blogg (hon beställde säkert sina före men ändå) så nu kommer jag och Kissie stappla runt i likadana skor i vår/sommar.




Jag har också varit inne och lagt till ett par skor i varukorgen nu säkert fyra dagar på rad men aldrig beställt dem. De är billiga och på rea men let's face it, jag är ju inte gjord av pengar (än).


Bara 199:- på H&M.

När Shakespeare skrev den berömda meningen i Hamlet fick han säkert inspiration från sitt vardagliga liv och visste inte om han skulle köpa ett par skor eller inte. Att köpa, eller att icke köpa: det är frågan.

Lila!

img_6854 (MMS)

Lila!


Plugg

God morgon pumor!

Nu har jag idag och imorgon på mig att plugga inför tentan, det känns ju lite lagom tight med tid. Men jag är snabblärd och har pluggat hyfsat bra sen kursen började för fem veckor sen så det här ska jag nog klara av. Hold your thumbs typ...


Förutom plugg idag ska jag hinna se alpina skidåkningen, det är ju herrarnas storslalom och första åket börjar nu klockan tio. Jag ska också hinna tvätta, handla och se Let's dance. Men fokuseringen ska som sagt främst ligga på skidåkningen plugg...


Lidingöbron

The cat's out of the bag... typ...

Hej hopp igen!

Nu skulle jag egentligen sitta på den där föreläsningen som jag skrev innan idag men jag har mått dåligt ett par dagar och gör det fortfarande så det blir ingen föreläsning.


Jag kom på mig själv att skriva så i förra inlägget som jag hatar när andra bloggare skriver i sina bloggar, ni vet när de säger att de typ ska på ett hemligt möte med SVT eller att de påbörjat ett nytt hemligt projekt etc etc. De säger A men inte B alltså. Så det jag har börjat på och försöker göra är alltså att designa underkläder. Knappast något tv-program eller något stort men nu vet ni i alla fall. Förresten så är det ju nog mest min familj och mina vänner som läser och de vet ju redan ;)





Färgprover

God morgon!


Jag har inte skrivit så mycket om affärsidén eller företaget som jag förhoppningsvis kommer starta eftersom det skulle vara så sjukt tråkigt om det misslyckas på ett eller annat sätt. Men lite kan jag ju ändå säga. Idag ska jag brainstorma namn till företaget, skissa och leta tyger på nätet. Det är verkligen det roligaste jag gör just nu även om det inte sysslesätter mig så långa stunder/dag.


Oroa er inte, jag ska inte göra tyllkläder ;)

Men först måste jag tyvärr plugga, tenta på söndag i arbetsrätt. Och sen ikväll har jag föreläsning 18-22 i marknadsrätt (läser ju grundkurs i juridik på kvällstid den här terminen).



Oj hjälp, jag såg precis en skånsk tjej göra reklam för sheer cover (make up) på tv. Kunde de inte lära henna att uttala det på ENGELSKA istället för skånska innan de satte henne framför kameran och få henne att låta lite mer naturlig och inte som att hon läser det från en skylt bakom kameran? Oh dear lord!

Gangsta Valentine

Jag hade tänk slänga in värsta gangsta-hälsningen här (typ... YO!) men sen kom jag på att jag 1) inte är svart eller har ens lite utlänskt påbrå och då är det svårt att komma undan med gangsta talk, och 2) det är ju alla hjärtans dag och då måste jag ju enligt bloggvärldens regler slänga in ett:




För en hel del år sedan hade jag namnsdag idag, det var Jag & Valentin den 14:e fabruari. Det var en sån fin dag att ha namnsdag på. But some bitch cut me off (jag lyckades trycka in lite gangsta talk ändå)! Jag är lika arg för det än!


Eftersom jag inte har someone special så blir det film + cola och choklad som jag fick på posten av mamma och pappa ikväll! 




Ha en fin kväll! <3

Kom tillbaka!

Oj hjälp, det verkar verkligen som att jag skrämde bort er igår! Förlååååååt, come back!!!!!!!


OBS! Nästa lilla stycke handlar om sport, hoppa över om ni är allergiska.

Igår tittade jag ju först lite på herrarnas störtlopp och vilken häftig sport det är! Jag har verkligen underskattat den och tänkt att de bara står på ett par skidor och puttas ut för en backe och PANG så är de i mål. Men efter att ha sett både damernas och herrarnas de senaste dagarna och sett hur de bara ramlar ihop och åker in i luftstaketet efter målgång i ren utmattning gör att jag nog får ändra mig. Haha märks det förresten att jag aldrig själv stått på ett par skidor?


Eller?



Och jag måste erkänna, det där med att gårdagen skulle spenderas med att plugga, njaaaaaa: hände inte! Istället städade jag och byggde hyllor så dagen var inte helt bortkastad. Idag måste jag dock ta tag i det för om precis en vecka sitter jag i den läskiga tentasalen och lite intryckt kunskap skulle inte sitta helt fel då.

Nörd

Godmorgon!

Har medvetet väntat lite med att blogga för OM här har varit någon ny som läst så har de kunnat läsa lite om mig först :)


Toppen, jag börjar helgen med att skrämma iväg alla nya med den här bilden....


Snökaoset här uppe i Sthlm har lagt sig men det hindrade mig från att ta mig till föreläsningen igår (den blev iofs inställd så jag missade inget) och till utbildningen på jobbet på eftermiddagen (som därefter skulle förvandlas till AW). Busstrafiken här på Lidingö var helt inställd till 16-17 igår eftermiddag trots att vädret vände vid 13.


Så istället för att göra något vettigt igår spenderade jag dagen framför tv:n och Alpina VM, och kvällen framför Vem vet mest, Postkodmiljonären och Let´s dance. Jag borde kanske lagt till ordet "nördig" under personlighet på min presentation? Det stämmer definitivt!




Dagen idag ska jag spendera med att titta på herrarnas störtlopp (en av två svenskar har åkt ur redan), plugga arbetsrätt (tenta nästa söndag) och skissa på idéer till affärsidén. Wooohooo I´m so wild and crazy på helgerna!


"Weird Al" Yankovic – White & Nerdy får bli dagens soundtrack till inlägget. Tänker alltid på mig själv när jag hör låten.

Vem jag är

Basic:
Heter Tina, är 21 år och är född och uppvuxen i en liiiiiiten by utanför en liiiiten stad på vackra Österlen i Skåne. Jag har den grövsta skånskan man kan tänka sig och de enda som är värre är antagligen bönderna i Bjärsjö. Jag har en helt underbar familj som är varma, goa och fruktansvärt roliga! Jag flyttade upp till Stockholm i höstas och bor på adress nummer två sen jag kom hit men båda ställena ligger fem minuter från varandra här ute på Lidingö.


En bild från den liiiiiiiilla staden Simrishamn.

Plugg/jobb:
Jag bor alltså sedan i augusti (2010) i Stockholm och innan jag hamnade här pluggade jag ett år på civilekonomprogrammet på universitetet i Örebro. Jag trivdes aldrig riktigt i staden och hade en längtan till Stockholm. Tyvärr kom jag inte in på civilekonomprogrammet här men läser fristående kurser som ska passa bra in i en civilekonomexamen. I höstas läste jag statistik och den här terminen läser jag två kurser; Arbetsmarknadskunskap med management på heltid och en översiktskurs i juridik på halvfart och kvällstid. Jag jobbar två-tre kvällar i veckan som mötesbokare på ett företag som håller på med finansiell rådgivning och det är en av de arbetsplatser jag trivts allra bäst på och är mest stolt över att ha jobbat på.
 Sen i November håller jag också på att utveckla en affärsidé och kommer inom några månader förhopnningsvis starta ett eget företag :) 

 
OBS! Inte namnet på företaget.

Personlighet:
Jag är ofta en glad person. Detta gäller så klart inte alltid och egentligen var jag tveksam på att jag skulle lista den här egenskapen men jag får ofta höra att jag är glad och när jag verkligen tänker efter så är jag hyfsat ofta ÄRLIGT glad. Jag gör ofta folk, speciellt här uppe i Stockholm, förvånade när jag fyrar av ett stort leende mot busschaufförer, kassapersonal etc. När jag inte är glad brukar jag ibland tvångsle tills jag vänder humöret, det brukar fungera hyfsat bra.

Är jag det minsta osäker (är jag ganska ofta), speciellt i en grupp, så blir jag sjukt blyg. Då hör du inte många ord komma ut ur min mun eftersom jag är rädd att jag ska säga något fel/korkat och då är jag hellre en lyssnare. Och överlag, hur säker jag än är, så lyssnar jag MYCKET hellre än pratar.

Jag är förbannat bra på att vara sur vilket mamma fick uppleva senast igår, men jag suger på att vara riktigt arg och visa det med ORD. Jag kan liksom inte diskutera överhuvudtaget om jag blir arg utan börjar bara gråta (är galet känslig). Sur och arg är enligt mig två helt olika saker, håller ni med?

Mitt tålamod är i princip obefintligt. När jag bestämmer mig för något ska det ske DIREKT. Att behöva ta studenten innan man kan plugga vidare är ju värdelöst till exempel ;) Det här med att plugga i 4 år för att bli ekonom är en annan grej som jag inte riktigt har tålamod till men jag har ju inte så mycket val.


Den här dagen kom till slut och jag kunde fortsätta plugga i Örebro. Jag tyckte dock att själva dagen var fruktansvärt överskattad även om det var en skön milstolpe.


Vad har jag glömt? JO, NU VET JAG! Jag är väldigt sarkastisk. I princip ALLTID. Jag kan tänka mig att detta säkert uppfattas av andra som jobbigt men jag hoppas att det inte är alltför jobbigt för det är liksom så min humor fungerar.


Nu är er tur! Vad har jag missat? Kommentera!!

Mötet gick bra! Nu är det nästan helt säke...

Mötet gick bra! Nu är det nästan helt säkert, eller fan stryk ordet "nästan", att jag kommer starta ett liiiidet företag inom en snar framtid. Bara lite till som ska pillas med (typ namn och prototyper och så;-) ). När jag satt och väntade inför mötet bläddrade jag igenom tidningen Entreprenören och råkade slå upp en sida där min klasskompis Stefan från gymnasiet var med med sitt relativt nya företag kondomakuten.se. Hur coolt är inte det? :-)


Ny design!

En rensad blogg (igen?!) med lite ny design som känns mer som jag. Jag är väldigt lila.


Jag tackar er som går in här varje dag och hoppas på uppdateringar och jag lovar er att ni ska få de här förhoppningarna uppfyllda lite bättre i framtiden.


OM här skulle vara någon ny som läser så kommer en presentation i dagarna ;)



RSS 2.0